5 وظیفه مهم که حسابداران باید در مهلت قانونی انجام دهند

5 وظیفه مهم که حسابداران باید در مهلت قانونی انجام دهند

وظایف مهمی که حسابداران دارند به مواردی که در این مقاله ذکر می شود محدود نیست و شامل کارهای بسیار زیادتری می باشد که بر حسب نوع کار و یا قوانین کشور باید همه آنها انجام شود. اما نکاتی که در این مقاله درباره آن توضیح می دهیم جز مهمترین وظایف بخش حسابداری است که زمان دقیق برای انجام آنها مشخص شده و برای جلوگیری از تعلق جریمه بیمه و مالیات و مشکلات احتمالی بعدی حتما باید در مهلت قانونی انجام شود. در زیر به 5 مورد مهم اشاره می کنیم:

توضیح: این مقاله در سال 1394 برای اولین بار در سایت حساب آموز منتشر شده و آنچه که در حال حاضر مشاهده می کنید متن جدید می باشد که با توجه به تغییرات قوانین به روز رسانی شده است.

1- ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان و پرداخت مالیات متعلقه:

بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم، ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل در هر ماه اجباری می باشد و باید پس از انجام محاسبات حقوق و تهیه گزارشات، لیست مربوطه از طریق سامانه ارسال لیست مالیات حقوق فرستاده شده و مالیات حقوق متعلقه هم پرداخت شود.

طبق اصلاحیه ماده 86 قانون مالیات های مستقیم که از ابتدای سال 95 اجرا می شود مهلت ارسال لیست حقوق و پرداخت مالیات حقوق حداکثر تا پایان ماه بعد می باشد. انجام این کار با توجه به اینترنتی شدن ارسال لیست مالیات حقوق ساده و در زمان کمی قابل انجام است فقط انجام اینکار باید با در نظر گرفتن کلیه قوانین مرتبط و مهلت تعیین شده انجام شود.

مهلت ارسال لیست حقوق و پرداخت مالیات تا پایان سال 1394 حداکثر تا 30 روز بعد از زمان تخصیص یا پرداخت بود.

آدرس اینترنتی سامانه ارسال لیست مالیات حقوق:

http://salary.tax.gov.ir

2- ارسال لیست  بیمه حقوق کارکنان و پرداخت حق بیمه:

یکی دیگر از وظایف حسابداران، تهیه و ارسال ماهانه لیست بیمه تامین اجتماعی از طریق سامانه ارسال لیست بیمه است. مهلت قانونی جهت تحویل لیست وپرداخت حق بیمه هر ماه، حداکثر تاپایان آخرین روز ماه بعد است و ارسال لیست در تاریخی بعد از زمان ذکر شده مشمول جریمه می باشد.

آدرس اینترنتی سامانه ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی:

http://salary.tax.gov.ir

3- ارسال اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت مالیات ارزش افزوده:

در قانون مالیات بر ارزش افزوده، هر سال شمسی به چهار دوره مالیاتی 3 ماهه شامل بهار، تابستان، پاییز و زمستان تقسیم شده و بر همین اساس بابت هر دوره باید اظهارنامه ارزش افزوده اظهارنامه ارزش افزوده هم باید حداکثر تا 15 روز بعد از پایان ، از طریق سامانه ارسال اظهارنامه ارزش افزوده ارسال شده و در مهلت 15 روزه ذکر شده نسبت به پرداخت مالیات اقدام شود.

آدرس اینترنتی سامانه ارسال اظهارنامه ارزش افزوده:

http://www.evat.ir

4- ارسال گزارشات خرید و فروش فصلی:

بر اساس قانون مالیات های مستقیم و بخشنامه های صادره، مودیان مالیاتی بابت هر فصل سال باید گزارش خرید و فروش خود را بر اساس روال مشخص شده و در مهلت قانونی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. عدم ارسال گزارشات فصلی در موعد قانونی، مشمول جریمه می باشد.

مهلت ارسال گزارشات فصلی تا پایان سال 1395 ، یک ماه پس از پایان هر فصل و از ابتدای سال 1396 تا 45 روز پس از پایان هر فصل می باشد.

آدرس اینترنتی سامانه ارسال گزارشات خرید و فروش فصلی:

http://ttms22.tax.gov.ir/t42/UserPanel.aspx

5- ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد:

شاید بتوان گفت این مورد از جمله مهمترین وظایف حسابداران است که باید با دقت و اطلاعات کافی انجام شود. بر اساس قانون مالیات ها مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه هر سال و اشخاص حقوقی تا 4 ماه پس از پایان سال مالی می باشد. عدم ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد در مهلت قانونی مشمول جریمه می باشد.

آدرس اینترنتی دریافت نرم افزار اظهارنامه عملکرد:

اشخاص حقیقی:         http://e1.tax.gov.ir/Pages/action/show/409

اشخاص حقوقی:         http://e1.tax.gov.ir/Pages/action/show/410

نکته:

وظایف حسابداران شامل موارد دیگری از قبیل ثبت سند حسابداری، کنترل حسابها، ارائه گزاشات دقیق و … هم می باشد که حسابداران در انجام هر یک از این موارد باید شرایط و ضوابط قانونی و استانداردهای حسابداری را رعایت کنند.

دیدگاه‌ها ۸
ارسال دیدگاه جدید