شرایط بهره مندی از تسهیلات مالیات مقطوع تبصره ماده 100 اصلاحی مصوب 1394/04/31 قانون مالیاتهای مستقیم
بر اساس اطلاع رسانی سازمان امور مالیاتی کشور گروهی از صاحبان مشاغل از انجام برخی تکالیف مالیاتی معاف شده اند که اطلاعیه ای که در ادامه مشاهده می کنید مربوط به همین موضوع می باشد و در آن شرایط بهره مندی از این تشهیلات مشخص شده است. لازم به ذکر است منبع این مطلب سایت سازمان امور مالیاتی می باشد و هیچگونه تغییری توسط تیم حساب آموز در آن انجام نشده است.
مهم: این اطلاعیه مختص صاحبان مشاغل گروه سوم می باشد و صاحبان مشاغل گروه یک یا دو نمی توانند از آن استفاده کنند.
قابل توجه صاحبان مشاغل
شرایط بهره مندی از تسهیلات مالیات مقطوع تبصره ماده 100 اصلاحی مصوب 31/04/1394 قانون مالیاتهای مستقیم
بنا به اختیارات حاصل از مفاد تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، به منظور تکریم و جلب رضایت مودیان محترم مالیاتی و تسهیل و تسریع در قطعیت پرونده های مالیاتی صاحبان مشاغل، سازمان امور مالیاتی کشور آن دسته از صاحبان مشاغل گروه سوم* ماده 2 آیین نامه اجرایی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم (مصوب 31/04/1394 ) که میزان فروش کالا و خدمات سال 1395 آنها کمتر از (1.560.000.000ریال) باشد،را از انجام بخشی از تکالیف مقرر در قانون مذکورمعاف کرده و مالیات مؤدیان مذکور را به صورت مقطوع تعیین و وصولمی نماید.
نحوه تعیین مالیات و پرداخت آن
میزان مالیات عملکرد سال 1395 برای صاحبان مشاغل گروه سوم که دارای شرایط فوق الذکر باشند، با افزایش (8) درصد نسبت به مالیات قطعی عملکرد سال 1394 به صورت مقطوع تعیین و مبلغ آن برای مؤدیانی که امکان پرداخت یکجا، تا پایان خرداد ماه را ندارند، حداکثر تا (4) ماه به صورت مساوی تقسیط میگردد. برای بهره گیری از این تسهیلات، مؤدیان باید تقاضای خود را در همان مهلت تسلیم اظهارنامه با تکمیل فرم مربوط در سامانه تسلیم اظهارنامه الکترونیکی(به نشانی www.tax.gov.ir) به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام و فرم رسید دریافت نمایند. عدم پرداخت به موقع مالیات یا اقساط، مشمول جرایم موضوع ماده 190 قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.
مؤدیانی که مالیات عملکرد سال 1394 آنها حسب مورد با اعمال مقررات از جمله مواد 137 و 172 قانون مالیاتهای مستقیم و یا ماده 121 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، محاسبه شده و یا در طی سال 1394 به صورت کامل فعالیت نداشته اند، ابتدا باید مالیات سال 1394 آنها بدون رعایت موارد مذکور محاسبه و سپس مبنای رشد مورد نظر (8 درصد) قرار گیرد.
توجه :تسلیم اظهارنامه مالیاتی خارج از چارچوب تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم برای عملکرد سال 1395 به معنای عدم تمایل مؤدی به استفاده از تسهیلات فوق الذکر است.
موارد خارج از شمول تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم برای مالیات عملکردسال 1395
در موارد زیر مودیان، مشمول تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم برای مالیات عملکردسال 1395 نمی شوند و برای اجتناب از جرائم مالیاتی باید اظهارنامه خود را خارج از چارچوب تبصره ماده قانونی موصوف در مهلت مقرر (پایان خرداد ماه) تسلیم نمایند:
- مؤدیانی که فرم مربوط را برای استفاده از تسهیلات تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، در مهلت مقرر قانونی (31/03/1396) تکمیل و به صورت الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم ننمایند.
- مؤدیانی که متقاضی اعمال مقررات قانونی راجع به کسر وجوه از درآمد مشمول مالیات خود ازجمله مفاد مواد 137، 165و 172 قانون مالیاتهای مستقیم درخصوص درآمد عملکرد سال 1395 هستند.
- کلیه صاحبان مشاغلی که فعالیت و یا درآمد آنها به موجب قانون از پرداخت مالیات معاف است، از قبیل مشمولین مواد 134 و 142 و بند ل ماده 139 قانون مالیات های مستقیم، موظف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند و در شمول تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم قرار نمیگیرند.
* نکته1:مودیان محترم می توانند با مراجعه به“راهنمای سریع تعیین گروه” در وبگاه سازمان امور مالیاتی کشور (www.Tax.gov.ir) و پاسخ به سوالات مطروحه، از گروه مالیاتی خود مطلع شوند.
نکته 2:آخرین مهلت تسلیم تقاضای استفاده از تسهیلات مالیات مقطوع تبصره ماده 100 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم تاپایان خرداد ماهسال جاری می باشد.
این مطالب را از دست ندهید:
راهنمای طبقه بندی صاحبان مشاغل قدیم و جدید ماده ۹۵
نکات مهم در مورد ثبت نام و تسلیم اظهارنامه صاحبان مشاغل
وظایف قانونی مودیان مالیاتی- بخش اول: اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل)