7 نکته مهم برای اشتغال سریعتر دانشجویان رشته حسابداری
سابقه کاری یکی از معیارهای مهم کارفرمایان در استخدام است و معمولا این موضوع به قدری مهم است که توانایی و معیارهای دیگر نادیده گرفته میشود. تاکید بیش از اندازه بر این موضوع نگرانی زیادی در بین افراد بی تجربه به ویژه دانشجویان ایجاد می کند. نگرانی که گاهی باعث دلسردی و ناامیدی شده و آنان را از تلاش باز میدارد. من در این مقاله به کارهای مفیدی که دانشجویان رشته حسابداری و حتی سایر دانشجویان میتوانند در دوره دانشگاه انجام دهند تا پس از فارغ التحصیلی بتوانند سریع تر وارد بازار کار شوند ذکر میکنم. از شما تقاضا دارم اگر تجربه و یا نظری در این مورد دارید در انتهای مقاله آن را با ما و سایر دوستان در میان بگذارید.
نکته اول- ظاهر مناسب:
شخصی که برای اولین بار شما را میبیند و هیچ شناختی از شما ندارد از روی ظاهر و پوشش در مورد شما قضاوت خواهد کرد. اینکه آیا میتوان مسئولیتی را به شما واگذار کرد یا نه در اولین مرحله از روی ظاهر شما قضاوت میشود و بعد از آن در زمان مصاحبه بر اساس دانش و تجربه شما. بنابر این تلاش کنید با ظاهری آراسته و مرتب در مصاحبه شرکت کنید و بعد از استخدام هم ضوابط و قوانین شرکت را رعایت کنید. بعید است مدیر شرکت، شخصی را که خارج از ضوابط و قوانین شرکت عمل میکند استخدام کند یا همکاری خود را با او ادامه دهد.
نکته دوم – رعایت موازین اخلاقی:
موازین اخلاقی از مواردی هستند که حتما باید به آنها عمل کنید. رازداری، امانتداری، راستگویی و … مورد قبول افراد بسیاری هستند و دانشجویان رشته حسابداری و حسابداران باید در حد زیادی به این موارد پایبند باشند.
نکته سوم – اهمیت درس و آموزشهای دانشگاهی:
افراد زیادی هستند که خواسته یا ناخواسته اهمیت آموزشهای دانشگاهی را نادیده میگیرند. از نگاه این افراد آموزشهای ارائه شده در دانشگاه فقط مناسب نمره گرفتن (در اصلاح پاس کردن) است و کاربرد دیگری ندارد. در حالی که در واقعیت چنین نیست و معلومات و آموزش های دانشگاهی در بازار کار به شدت مورد نیاز هستند و نمیتوان بدون دانستن آنها به حسابدار ماهری تبدیل شد. بنابر این تلاش کنید اطلاعات و آموزشهای دانشگاهی را با این دید مطالعه کنید که آن اطلاعات در آیندهای که چندان هم دور نیست مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین حتما بخشهایی از کتاب را که جز سرفصلهای آموزشی نیست هم مطالعه کنید تا دانش شما اضافه شود.
نکته چهارم – مطالعه سایر کتابها و منابع:
در کلاسهای دانشگاه معمولا کتابی را به عنوان منبع هر درس به دانشجویان معرفی میکنند. این موضوع درباره دانشجویان رشته حسابداری هم انجام می شود. پیشنهاد میکنم برای اشتغال سریعتر به کتابها و به ویژه جزوه های ارائه شده توسط اساتید بسنده نکنید و مطالعه سایر کتابها و منابع آموزشی را هم جدی بگیرید به خصوص استانداردهای حسابداری که توسط سازمان حسابرسی تدوین میشود، قانون مالیاتهای مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون تجارت، قانون کار، قانون تامین اجتماعی. مطالعه مطالب و آئین نامهها و بخش نامههای سایت سازمان امور مالیاتی، سایت سازمان تامین اجتماعی و سایتهای آموزش حسابداری معتبر هم کمک شایانی به افزایش دانش شما میکند.
نکته پنجم – دوره های آموزشی:
شرکت در دورههای آموزش حسابداری، آشنایی با قوانین، دورههای اظهارنامه مالیاتی، دورههای ارزش افزوده و … هم از گزینههای دیگری است که در کنار آموزشهای دانشگاهی میتواند برای شما مفید باشد و زودتر شما را به هدف برساند.
نکته ششم – ارتباطات:
سعی کنید ارتباط خوبی با افرادی که در کار حسابداری مشغول به کار هستند و یا جایگاهی دارند برقرار کنید و دایره ارتباطات خود با اینگونه افراد را گسترش دهید. احتمال اینکه از طریق یکی از همین افراد به جایی معرفی شوید بسیار زیاد است. البته منظور من مطلقا پارتی بازی نیست. منظور من این است که آنقدر دانش و اطلاعات خود را افزایش دهید تا افرادی که شما را میشناسند شما را به عنوان یک گزینه برای معرفی به کار در نظر داشته باشند. از جمله این افراد اساتیدی هستند که در بیرون دانشگاه به عنوان مشاور مالی، مدیر مالی و … هم مشغول به کار هستند. اگر شما خود را به عنوان علاقمند واقعی به پیشرفت و تجربه کاری معرفی کنید و استاد شما این دید را داشته باشد که از نظر حرفه ای و اخلاقی میتوان روی شما حساب کرد به احتمال زیاد در صورت نیاز شما را به شرکتها معرفی خواهد کرد و یا حتی از شما بابت انجام پروژه های خود استفاده خواهد نمود. این موضوع در مورد دانشجویان رشته حسابداری که همزمان با تحصیل مشغول به کار هستند هم مصداق دارد و شما ممکن است از طریق آنها بتوانید در جایی مشغول به کار شوید.
نکته هفتم – کسب تجربه همزمان با تحصیل:
دوره دانشگاه به دو دلیل بهترین زمان برای کسب تجربه کاری است. دلیل اول این است که شما زمان کافی برای انجام کار دارید. دلیل دوم این است که چون معمولا دغدغه تامین هزینه و مخارج را ندارید میتوانید با حقوق و مزایای کمتری مشغول به کار شوید. حتی میتوانید برای کسب تجربه به صورت رایگان هم کار کنید و بعد از مدتی که تجربه کافی کسب کردید به درآمد فکر کنید. موسسات و شرکتهای ارائه دهنده خدمات مالی معمولا به دنبال افراد بیتجربه و یا کم تجربه و دانشجویان رشته حسابداری برای همکاری هستند. کافی است سری به سایتهای استخدام بزنید و یا در سایت گوگل مواردی مانند استخدام کار آموز حسابداری، مراکز کار آموزی حسابداری، استخدام حسابدار بیتجربه را جستجو کنید. حتما محیط و شرایط همکاری با این موسسات را در نظر بگیرید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید.
مهم:
- بابت دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید خود را سرزنش نکنید چون نام دانشگاهی که در آن تحصیل می کنید تاثیری در استخدام شما ندارد. موضوع تعیین کننده دانش شماست نه نام دانشگاه.
- هیچگاه مایوس نشوید. مطمئن باشید روزی در جایی مشغول به کار خواهید شد. تلاش کنید آن روز اطلاعات کافی و خوبی درباره شغل خود داشته باشید تا همه چیز را از صفر شروع نکنید.
لطفا این مطلب را با دانشجویان عزیزی که میشناسید اشتراک گذاری کنید.