تفاوت اظهارنامه اصلی با اظهارنامه جایگزین و اصلاحی

تفاوت اظهارنامه اصلی با اظهارنامه جایگزین و اظهارنامه اصلاحی موضوعی است که هر حسابداری باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشد (به خصوص همکاران حسابداری که در زمینه مالیاتی فعالیت می کنند). در این مطلب از سایت آموزش حسابداری “حساب آموز” آقای سعید قنبری تفاوت انواع اظهارنامه های ذکر شده را توضیح می دهد.

 

علاوه بر تماشای فیلم، می توانید متن کامل آن را هم مطالعه کنید و در انتهای مقاله هم می توانید متن کامل ماده 226 قانون مالیات های مستقیم را مطالعه کنید.

 

نکته – این مطلب برای اولین بار در تاریخ 1396/04/18 در سایت حساب آموز منتشر شده که به دلیل همزمانی با مهلت ارسال اظهارنامه در سال 1387 هم بازنشر می‎شود.

 

متن فیلم تفاوت اظهارنامه اصلی با اظهارنامه جایگزین و اظهارنامه اصلاحی:

 

سلام وقت بخیر

سعید قنبری هستم مدیر سایت آموزش حسابداری “حساب آموز”. در این فیلم تفاوت بین اظهارنامه اصلی، جایگزین و اصلاحی رو خدمتتون توضیح میدم.

بعد از اینکه شما نرم افزار اظهارنامه رو دانلود، نصب و اجرا می کنید یه صفحه مشابه این تصویر می بینید. در بخش نوع اظهارنامه 3 تا گزینه هست به نام اصلی، جایگزین و اصلاحی که در زمان متفاوتی باید از اونها استفاده بشه.

نوع اظهارنامه اصلی رو زمانی انتخاب می کنیم که هیچ اظهارنامه ای برای سال قبل شرکت یا شخص ارسال نشده و اولین اظهارنامه رو میخوایم ارسال کنیم. این اظهارنامه باید در مهلت قانونی اون که برای اشخاص حقیقی پایان خرداد و اشخاص حقوقی تا 4 ماه بعد از پایان هر سال مالیاتی هست ارسال بشه تا به علت عدم ارسال مشمول جریمه نشیم.

ممکنه بعد از اینکه اظهارنامه اصلی رو ارسال می کنیم و قبل از اینکه مهلت ارسال اظهارنامه تموم بشه متوجه بشیم تو اظهارنامه اشتباه محاسباتی وجود داره. در این حالت برای اینکه اشتباهات رو رفع کنیم باید از اظهارنامه جایگزین استفاده کنیم و توی اون مواردی که اشتباه بوده رو درست کنیم. با ارسال اظهارنامه جایگزین عملا این اظهارنامه به عنوان اظهارنامه نهایی محسوب می شه و اظهارنامه قبلی ارزشی نداره.

حالا اگر بعد از پایان مهلت قانونی ارسال اظهارنامه، متوجه اشتباه محاسباتی در اظهارنامه بشیم با توجه به تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم، می تونیم تا حداکثر یک ماه بعد از پایان مهلت قانونی ارسال اظهارنامه، اون موارد رو اصلاح و اظهارنامه اصلاحی رو ارسال کنیم. اگر اظهارنامه اصلاحی رو در مهلت مشخص شده یک ماهه ارسال کنیم، تاریخ ارسال اظهارنامه همون تاریخ همون تاریخ اظهارنامه اصلی محسوب میشه و مشمول جریمه عدم ارسال اظهارنامه نمی شیم.

روزهای خوبی براتون آرزو می کنم.

موفق باشید.

 

متن ماده 226 قانون مالیات های مستقیم به همراه تبصره آن در مورد اظهارنامه اصلاحی:

عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر از طرف مؤدیانی که مکلف به تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان هستند موجب عدم رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان آنها که در موعد مقرر قانونی تسلیم شده است در مهلت مذکور در ماده (۱۵۶) این قانون نخواهد بود. در غیر این صورت، درآمد مذکور در ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی قطعی خواهد بود.

تبصره- به مؤدیان مالیاتی اجازه داده می‌شود در صورتی که به نحوی از انحاء در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی از نظر محاسبه اشتباهی شده باشد، با ارائه مدارک لازم ظرف یک ماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به رفع اشتباه اقدام و اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی را حسب مورد تسلیم نماید و در هر حال تاریخ تسلیم اظهارنامه مؤدی تاریخ تسلیم اظهارنامه اول می‌باشد.

 

این مطلب نخستین بار در تاریخ 1397/03/07 در سایت حساب آموز منتشر شده بود
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید