مصرف کننده نهایی در قوانین مالیاتی به چه اشخاصی گفته می‎شود؟

مصرف کننده نهایی در قوانین مالیاتی به چه اشخاصی گفته می‎شود؟

اگر قصد صدور فاکتور یا ارسال گزارشات فصلی موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیات‎های مستقیم را دارید احتمالا با عبارت مصرف کننده نهایی برخورد کرده اید. در این مقاله به تعریف این عبارت و ذکر برخی موارد در این خصوص می‎پردازیم.

مصرف کننده نهایی کیست؟

شخص حقیقی است که از کالای خریداری شده یا خدمات دریافتی فقط برای مصارف شخصی خود استفاده می کند و قصد وی از خرید کالا یا دریافت خدمات عرضه به سایر اشخاص نیست.

 

مصرف کننده نهایی

مصرف کننده نهایی

مصرف کننده نهایی چه شرایطی دارد؟

بر اساس تعریف ارائه شده ذکر چند نکته لازم است. این موارد باید توسط دوستان حسابداری که قصد ثبت سند حسابداری و ارسال گزارشات خرید و فروش فصلی را دارند در نظر گرفته شود:

مصرف کننده نهایی:

1- فقط شخص حقیقی است و به هیچ عنوان اشخاص حقوقی مصرف کننده نهایی محسوب نمی‎شوند
2-  از کالا یا خدمات برای استفاده شخصی استفاده می کند
3- هدف او از دریافت کالا یا خدمات فعالیت تجاری و عرضه آن به سایرین نیست
4- مبلغ مالیات و عوارض پرداخت شده توسط مصرف کننده نهایی اعتبار مالیاتی محسوب نمی‎شود بلکه به عنوان بهای تمام شده برای او محسوب می شود.

مثال: اگر کالایی با قیمت 25.000.000 توسط مصرف کننده نهایی خریداری شود وی باید مبلغ 27.250.000 ریال پرداخت کند که شامل قیمت کالا به مبلغ 25.000.000 ریال و 2.250.000 مالیات و عوارض ارزش افزوده است (6% مالیات ارزش افزوده و 3% عوارض). با این فرض بهای تمام شده برای او در اصل 27.250.000 ریال است نه 25.000.000 ریال .

5- مورد فوق در خصوص شرکتها یا فعالان اقتصادی که معاف از ارزش افزوده هستند هم مصداق دارد. یعنی اگر کالا یا خدماتی توسط فعال اقتصادی معاف از ارزش افزوده خریداری شود مبلغ ارزش افزوده به عنوان اعتبار مالیاتی برای وی محسوب نمی‎شود و جمع مبلغ کالا و ارزش افزوده باید به عنوان بهای تمام شده یا هزینه ثبت شود.

 

توضیحات فوق برگرفته از کتاب آموزش قدم به قدم ارزش افزوده می‎باشد.

 

نظر یا سوال مرتبط با مقاله فوق را از طریق فرم زیر ارسال کنید:

دیدگاه‌ها ۱۰
ارسال دیدگاه جدید